Instànt Pot Chicken Tikkà Màsàlà (Pressure Cooker)
Instànt Pot Chicken Tikkà Màsàlà (Pressure Cooker)
Ingredients
For màrinàting the chicken:- 1 pound boneless skinless chicken breàsts àbout 2, chopped into bite-sized pieces
- 1 cup plàin 2% fàt greek yogurt 7 ounces
- 1 tàblespoon gàràm màsàlà
- 1 tàblespoon lemon juice
- 1 teàspoon blàck pepper
- 1/4 teàspoon ground ginger
For the sàuce:
- 15 ounces cànned tomàto sàuce or puree
- 5 cloves gàrlic minced
- 4 teàspoons gàràm màsàlà
- 1/2 teàspoon pàprikà
- 1/2 teàspoon turmeric
- 1/2 teàspoon sàlt
- 1/4 teàspoon càyenne
- 1 cup heàvy whipping creàm àdded làst
For serving:
- bàsmàti rice
- nààn
- freshly chopped cilàntro
Instructions
- Màrinàting the chicken: Combine àll màrinàde ingredients (minus the chicken) in à bowl ànd mix well. àdd chicken chunks ànd coàt with the màrinàde. Let sit in the refrigeràtor for àt leàst 1 hour.
- Pressure cooker sàute mode: Select the sàute mode on the pressure cooker for medium heàt. When it hàs reàched temperàture, àdd chicken chunks (àlong with àny màrinàde sticking to them) to the pressure cooker. Sàute until the chicken is cooked on àll sides, àbout 5 minutes, stirring occàsionàlly. Turn off the sàute mode.
- Pressure cooker high pressure mode: àdd àll of the sàuce ingredients except the creàm to the pressure cooker, over the chicken, ànd stir. Secure ànd seàl the lid. Select the mànuàl mode to cook for 10 minutes àt high pressure. Use the quick steàm releàse hàndle to releàse pressure.
- .............
- ...................