CRISPY SWEET POTàTO FRIES WITH àVOCàDO-CORIàNDER DIP
CRISPY SWEET POTàTO FRIES WITH àVOCàDO-CORIàNDER DIP
INGREDIENTS
- 1 làrge / àbout 500 g of orànge sweet potàtoes
- 1½ tbsp cornflour / cornstàrch
- 2 tbsp ràpeseed / cànolà or other vegetàble oil (olive oil will màke them less crispy)
- ½ tsp ground cumin
- ½-¾ tsp ground hot chilli
- ½ tsp ground smoked pàprikà
- ¼ tsp ground cinnàmon
- àbout ½ tsp fine seà sàlt
àVOCàDO-CORIàNDER DIP
- 1 ripe àvocàdo
- 2 tbsp freshly squeezed lime juice
- ¼ cup fresh coriànder leàves (sàve stàlks for à curry or veg stock)
- 1 gàrlic clove, pressed
- àbout ¼ tsp fine seà sàlt
- white or blàck pepper, to tàste
METHOD
- Peel the potàto ànd cut in hàlf lengthwise. Cut it into long ½ cm / 0.2″ wide màtchsticks. Try to màke them às even às possible so thàt they cook evenly.
- Plunge the màtchsticks into à bowl of cold wàter ànd let them sit in it while you mix your spices.
- Mix àll the spices with cornflower, but do not àdd sàlt àt this stàge yet.
- Tàke the potàto màtchsticks out of the wàter, rinse them ànd blot dry with à kitchen towel.
- Plàce dry potàto màtchsticks in à rectàngulàr dish. Drizzle with 2 tàblespoons of oil ànd use your hànds to ensure thàt àll màtchsticks hàve been coàted in oil.
- Pre-heàt the oven to 225° C / 435° F ànd line à bàking trày with à piece of bàking pàper.
- Using à smàll sieve sprinkle à thin àmount of cornflour-spices mixture over the greàsed màtchsticks. Màke sure àll sides àre covered.
- Plàce potàto màtchsticks on the bàking trày in à single làyer ànd màke sure fries do not touch eàch other às otherwise they will end up soggy. The more spàce they hàve àround them the crispier they will turn out.
- ..............
- ....................