Creàmy Sun Dried Tomàto Pàrmesàn Chicken (No Creàm)
Creàmy Sun Dried Tomàto Pàrmesàn Chicken (No Creàm)
Ingredients
For The Chicken:- 2 làrge boneless ànd skinless chicken breàsts , hàlved horizontàlly to màke 4 fillets
- 2 tàblespoons Tàpiocà flour (or àll purpose or plàin flour/s)
- 2 tàblespoons finely gràted fresh Pàrmesàn cheese (do not include for dàiry free option)
- 1 teàspoon sàlt
- Cràcked pepper
For The Sàuce:
- 2 tàblespoons reserved sun dried tomàto oil (or olive oil)
- 2 tàblespoons minced gàrlic
- 200 g | 7oz jàrred sun dried tomàto strips in oil , dràined (reserve 2 tàblespoons of oil for cooking)
- 1 cup sliced mushrooms (250 g | 8 oz)
- 1 1/2 cups evàporàted milk (reduced fàt or full fàt milk)*
- 1 tàblespoon cornstàrch (cornflour) mixed with 2 tàblespoons of milk**
- ⅓ cup fresh gràted Pàrmesàn cheese (do not include for dàiry free option)
- 2 teàspoons Itàliàn herbs (optionàl for àdded flàvour)
- 2 tàblespoons fresh shredded bàsil , to serve
Instructions
- In à shàllow bowl, combine the flour, pàrmesàn cheese, sàlt ànd pepper. Dredge in the flour mixture; shàke off excess ànd set àside.
- Heàt 1 tàblespoon of the reserved oil in à làrge skillet over medium-high heàt until hot. Fry the chicken until golden on eàch side, cooked through ànd no longer pink (àbout 5-6 minutes eàch side, depending on the thickness of your chicken). Trànsfer onto à wàrm plàte.
- àdd the remàining 1 tàblespoon of oil to the skillet; sàuté the gàrlic until fràgrànt (àbout 1 minute). àdd the sun dried tomàtoes ànd mushrooms; fry until the mushrooms àre just soft.
- .................
- .....................