CâRâMéL CâKé WITH WHITé CHOCOLâTé BüTTéRCRéâM
CâRâMéL CâKé WITH WHITé CHOCOLâTé BüTTéRCRéâM
DéSCRIPTION
â béâütifül two lâyér cârâmél câké with whité chocolâté frosting.
INGRéDIéNTS
Cârâmél câké
- 230 grâms (1 cüp / 2 sticks) ünsâltéd büttér, choppéd
- 300 grâms (2 cüps) whité chocolâté
- 180 grâms (1 cüp) brown sügâr
- 50 grâms (1/4 cüp) câstér or grânülâtéd sügâr
- 240 ml (1 cüp) wâtér
- 2 lârgé éggs
- 2 téâspoons vânillâ éxtrâct
- 315 grâms (2 ând 1/4 cüps) plâin floür
- 2 téâspoons bâking powdér
Whité chocolâté frosting
- 230 grâms (1 cüp / 2 sticks) ünsâltéd büttér, room témpérâtüré
- 150 grâms (1 cüp) whité chocolâté, piécés
- 1 téâspoon vânillâ éxtrâct
- 435 grâms (3 ând 1/2 cüps) powdéréd or icing sügâr
- 2 tâbléspoons milk
- 240 ml (1 cüp) thickénéd or héâvy créâm
- Rolos, to décorâté, optionâl
INSTRüCTIONS
- Préhéât ovén to 160 C (320 F). Gréâsé ând liné two 8-inch roünd câké tins with bâking or pârchmént pâpér.
- In â médiüm sâücépân, âdd büttér, whité chocolâté, sügârs ând wâtér. Plâcé on low héât, stirring üntil büttér hâs méltéd ând mixtüré is smooth. Sét âsidé for â féw minütés to cool slightly.
- âdd éggs ând vânillâ to cooléd whité chocolâté mixtüré ând stir üntil combinéd. âdd floür ând bâking powdér ând stir üntil combinéd – don’t worry if thé bâttér is â littlé lümpy.
- Dividé thé câké bâttér bétwéén thé two câké tins ând plâcé in thé ovén for âpproximâtély 40 minütés or üntil â skéwér insértéd in thé middlé comés oüt cléân. Léâvé to cool complétély in câké tin.
- To mâké thé frosting, plâcé büttér in â lârgé mixing bowl ând béât with ân éléctric mixér on médiüm spééd üntil pâlé ând créâmy. Méânwhilé mélt thé chocolâté in â microwâvé, stirring in bétwéén 20 sécond bürsts, üntil jüst méltéd ând sét âsidé.\